9 Koleksi Sampin Songket Berkualiti Dengan Harga Berpatutan

Posted on May 04 2020

Peminat sampin songket sudah semestinya tertunggu-tunggu apakah koleksi terkini kain songket yang ada di pasaran sekarang.


Pada setiap menjelangnya hari lebaran, pengeluar samping songket tenun berkualiti Songket Dunia tampil dengan 9 koleksi songket untuk digayakan dengan baju Melayu. 


Mari kita lihat koleksi terbaru yang pasti menambat minat anda.


Samping Bajet SeriesBagi anda yang sedang mencari sampin songket pada harga mesra beg duit, Samping Bajet Series adalah pilihan terbaik.

Ia merupakan di antara koleksi sampin moden yang diminati oleh ramai pengguna Songket Dunia yang ingin tampil tampan dan bergaya pada hari raya. 

Kainnya diperbuat daripada material songket berkualiti dan 100% tenunan tangan. Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci. Kainnya kemas dan terdapat dalam semua saiz.

Untuk koleksi ini, anda boleh memilih beberapa pilihan warna dengan corak kerawang tenunan songket berbeza seperti:

Hitam Gold

Off White Gold

Hitam Silver

Putih Silver

Warna-warna songket sesuai dipadankan dengan baju Melayu.


Klik Sini Untuk Lihat Semua Koleksi Samping Songket

 

Sampin Nikah

sampin nikah

Nak bernikah semasa Hari Raya ni? Anda mungkin memerlukan sampin nikah ini untuk majlis pernikahan anda nanti.

Ya lah kan. Kebanyakan orang akan melangsungkan perkahwinan di dalam bulan Syawal dan ianya memang dituntut di dalam Islam.

Terdapat hampir 60 koleksi sampin nikah yang cantik-cantik di Songket Dunia. Pilih sahaja mana yang berkenan di hati anda :) yang diminati oleh ramai pengguna Songket Dunia yang ingin tampil tampan dan bergaya pada hari raya. 

 

Klik Sini Untuk Lihat Semua Koleksi Samping Nikah

 

Samping Dato’ Series

 

Samping Dato’ Series mengetengahkan motif corak bunga pada rekaan songket. Sudah pasti koleksi ini dapat membuatkan pemakainya kelihatan segak dan tampan :)

Kainnya lembut, material songket berkualiti dan 100% tenunan tangan. Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci. Kainnya kemas dan terdapat dalam semua saiz.

Terdapat beberapa pilihan warna dan corak samping songket seperti:

Krim Gold

Krim Silver

Hitam Silver

Putih Silver

Hitam Gold

Off White Gold

 

 


Samping Lux SeriesSamping seterusnya adalah daripada koleksi Lux Series. Ia juga hadir dengan motif corak songket bunga yang memikat perhatian anda.

Sampin songket ini sesuai dipakai untuk apa jua majlis termasuklah Hari Raya Aidilfitri.

Anda akan selesa memakai sampin ini kerana ianya lembut dan senang diikat pada pinggang. Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci. 

Sampin anda akan diposkan di dalam kotak eksklusif yang cantik serta disertakan butang baju Melayu serta kad terima kasih.

 

Klik Sini Untuk Lihat Semua Koleksi Samping

 

Samping Plus Size SeriesSedang mencari samping songket yang lebih lebar? Dapatkan Samping Plus Size daripada Songket Dunia.

Terdapat sampin daripada koleksi-koleksi lain seperti Samping Dato’ yang mempunyai kelebaran berbeza berbanding koleksi asal.

Bagi anda yang ingin memakai sampin songket ini, ukuran lebarnya adalah 2.50 meter dan labuh adalah 36 inci. 

 

Klik Sini Untuk Lihat Semua Koleksi Samping 

 

Samping SignatureSamping Signature adalah di antara koleksi sampin dengan songket pattern yang menarik, dengan jaluran motif flora serta kerawang di hujung sampin.

Jahitan songket yang kemas dan berseni pasti memikat jejaka di luar sana. Malah, si isteri pun juga boleh membelinya untuk abang tersayang 😊 .

Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci. Sampin anda akan diposkan di dalam kotak eksklusif yang cantik serta disertakan butang baju Melayu serta kad terima kasih.


Samping Eksklusif

sampin exclusive

Sesuai dengan namanya, Samping Eksklusif menampilkan rekaan sampin songket yang cantik dan berkualiti. Tenunan songket tampak kemas dan penuh teliti, menjadikannya ia sampin pilihan untuk dipakai untuk ke majlis-majlis rasmi.

Ukuran lebar samping adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci. Sampin anda akan diposkan di dalam kotak eksklusif yang cantik serta disertakan butang baju Melayu serta kad terima kasih.

 


Samping PremiumSekiranya anda sedang mencari sampin songket dengan kemasan corak songket yang berkualiti tinggi, Samping Premium adalah pilihan terbaik untuk anda.

Ia menampilkan rekaan motif songket tertimbul yang menampakkan ketinggian seni rekaannya. Fabriknya yang lembut membuatkan anda mudah mengikat sampin dan selesa memakainya.

Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci dan sesuai dipadankan dengan baju Melayu pelbagai saiz.

 

Samping Royal HDSamping Royal HD adalah koleksi paling premium daripada Songket Dunia. Namun, harganya masih lagi berpatutan berbanding samping songket yang setara dengannya di pasaran.

Pemakai sampin songket Royal HD akan kelihatan segak dan bergaya mengenakannya semasa menyambut Hari Raya bersama keluarga dan sanak saudara. Kualiti tertinggi corak songketnya membuatkan ramai orang akan terpesona dan memuji anda.

Fabriknya yang lembut membuatkan anda mudah mengikat sampin dan selesa memakainya seharian.

Ukuran lebar sampin adalah 2.25 meter dan labuh adalah 36 inci dan sesuai dipadankan dengan baju Melayu pelbagai saiz.

 

Klik Sini Untuk Lihat Semua Koleksi Samping

Comments

0 Comments

Leave a Comment